Weekeind 3 van de najaarscompetitie

06 oktober 2021

De Dames 1 zaterdag 17+ of zoals ze zichzelf noemen de piekers gingen in de derde speelronde op zoek naar hun derde overwinning. Iedereen verzamelde zich om haf elf bij de club om hun tegenstanders uit Huissen te ontvangen met een vers gebakken cake van de bakker. Na al die versnaperingen gingen de wedstrijden echt beginnen.

Ze begonnen met enkel en een dubbel wedstrijd op baan 5 en 6.

De eerste enkelspeelster was Roos Clabbers die nog wat last had van de vorige avond maar des desondanks toch een verdienstelijke wedstrijd op de baan legde. In een spannende eerste set bleek de tegenstandseter uit Huissen  net de sterkste en bleek aan één break genoeg te hebben en de set met 6-4 naar zich toe te trekken. Dit gaf de tegenstander nog meer vertrouwen en zette het spel door en trok de wedstrijd met een 6-2 overwinning en zo kon roos de kater helaas niet wegspoelen met een overwinning.

Op hetzelfde moment stond op de baan ernaast de eerste dubbelwedstrijd met Yante Gijsen en Yasmine die een zenuwslopende eerste set speelde met spannende games en dan ook wel in een welverdiende tiebreak eindigde en daar lieten de dames zien waarom hun team de piekers heten en piekte daarom ook in deze tiebreak met 7-6. En dat gaf een boost en zette dit spel door in de tweede set en lieten geen heel meer van de dames uit Huissen en wonnen de set met 6-2 en zette de stand op 1-1

Hierna werd gelijk de tweede dubbel gespeeld  door Lotte Logtens en Hinriëtte Kanning en speelde een goede eerste set en wisten dit goede spel ook om in setwinst om te zetten en wonnen die met 6-3.in de tweede set probeerde de tegenstandsters van alles maar het nog baten Lotte en Hinriëtte speelde met zoveel zelfvertrouwen dat ze zich niet van de wijs laten brengen en trokken ook deze set eenvoudig naar zich toe met een duidelijke stand van 6-2 en zo stonden de Piekers op dat moment met 2-1 voor.

Nu nog de laatste drie enkels.

Yasmine van Grimbergen de baan op om voor het minimale gelijkspel te zorgen in deze enerverende wedstrijd ging het alle kanten op in de eerste set bleek de tegenstandster net iets te sterk en besliste het minimale krachtverschil met één break en won de set met 6-3. Maar Yasmine Gaf niet op en won de tweede set knap met 6-2 en dus moest een derde set de beslissing zorgen en daar gaven gingen ze allebei tot het uiterste en dat resulteerde dit in een tiebreak en helaas piekte Yasmine niet op het juiste moment en bleek de dame uit Huissen net de koelste van de twee en won de tiebreak en zette zo de stand op 2-2

Nu het weer gelijk stond ging Yante op zoek naar de nieuwe voorsprong en dat liet ze ook van het begin zien dat het doel was en gaf de tegenstandster ook gelijk het idee dat er niks te halen viel en won de eerste set overtuigend met 6-2. Yante verslapte ook in de tweede set niet en zette het spel van de eerste set door en liet de dame aan de overkant weer kansloos en won deze set nog overtuigender dan de eerste set met de score van de 6-1 en zorgde daarmee voor dat ze ongeslagen bleven en de tussenstand werd het 3-2.

Maar bleven de punten in Venray of werden de punten gedeeld.

Lotte Logtens mocht voor de overwinning zorgen en speelde heel overtuigend in de eerste set en liet de tegenstandster alle hoeken van het Centre Court zien en won deze dan ook met 6-1 en ze ging in de tweede set verder op dat elan en wederom met goed spel gaf ze de tegenstandster het idee dat er nooit wat te halen viel. Ze probeerde het nog wel maar Lotte had overal een antwoord op en won de tweede set ook met 6-1. En zorgde hierdoor dat de tegenstandsters uit huissen met een 4-2 nederlaag Huiswaarts mochten en de piekers aan het welverdiende overwinningsdrankje mochten genieten.

’t Slotje2 -Rodhe 1              1-5

Boekel 2-Rodhe 1                 6-0                                                                                           Rodhe2-Arcen1                     6-0

Venray 1-Rodhe 2               4-2

Rodhe 3-Venlo 4                 2-4