Algemene info

De club 
 
De club bestaat ruim 35 jaar en heeft om en nabij de 450 leden. Het is een club waar aandacht voor gezelligheid (recreatief tennis) en prestaties (prestatief tennis) samengaan. In totaal spelen ongeveer 200 leden competitie in KNLTB-verband (op vrijdagavond, zaterdag en zondag). TC Rodhe neemt deel aan districts- en landelijke competitie. Het heren team 35+ van zaterdag speelt op het hoogste van de regio. In de winter wordt zowel een gemengde als heren competitie georganiseerd voor eigen leden maar ook voor niet TC Rodhe leden.
 
Het park 
 
Ons tennispark (6 verlichte banen en paviljoen) is gelegen aan de Paul Burgmanstraat 10. Het park is het hele jaar dagelijks van 08.00 uur tot 23.00 uur geopend, er kan te allen tijde getennist worden ook als de kantine gesloten is. De kantine is op werkdagen geopend van 19.00 uur tot 23.30 uur en tijdens toernooien en evenementen. In 2011 is het park uitgebreid met een miniveld en een oefenkooi.
 
Tennissen bij TC Rodhe
 
Over het hele seizoen genomen kan 90% van de tijd vrij getennist worden. Je hoeft niet te reserveren, als alle banen bezet zijn kun je op het elektronische afhangbord zien wanneer de eerste baan vrij komt. In de praktijk kan er met name in het begin van het seizoen in de avonduren een wachttijd voorkomen. Daarna zijn er vrijwel altijd banen beschikbaar. Als er voorjaarscompetitie is (7 vrijdagavonden, zaterda­gen en zondagen per jaar) en tijdens aan aantal toernooien zijn de banen voor een groot deel bezet. Op dinsdagavond is het racketwisselen, iedereen kan dan komen en word je willekeurig ingedeeld voor 1 of meer partij­en (mix of dubbel).
 
Introducees
 
TC Rodhe biedt leden de mogelijkheid om niet-leden, binnen kantine openingstijden, te introduceren op ons tennispark. Hiervoor dient gebruik te worden gemaakt van de speciale introducépasjes. Hiermee kunnen niet-leden conform het baanreglement gebruik maken van de faciliteiten. Let wel, bij drukte gaan leden altijd voor. Dit pasje voor senioren is uitsluitend verkrijgbaar tegen contante betaling van € 5,00 tijdens openingstijden van de kantine.
 
Junioren van buiten Venray
 
Voor junioren hangt er een pasje bij het digitale afhangbord. Kosten voor het introduceren van een juniorspeler die geen lid is van een tennisvereniging in de gemeente Venray zijn € 2,50. De kosten dienen tijdens openingsuren van de bar te worden voldaan. 
 
Junior-leden van andere Venrayse verenigingen
 
De gezamenlijke tennisverenigingen in de gemeente Venray hebben besloten dat Jeugdleden van de tennisverenigingen kosteloos op elkaars park geïntroduceerd mogen worden. Zij dienen wel het introductiepasje te gebruiken, maar hoeven niet te betalen.
 
Digitaal afhangen
 
Hieronder vindt u de handleiding voor leden. Voor een juist gebruik is het van belang dat u deze aanvullende informatie leest.
 
Let op: het is enkel en alleen toegestaan met uw eigen pas af te hangen, u dient dus te wachten met afhangen totdat u met uw tennispartner(s) kunt 'inhangen'.
 
Het bestuur beraadt zich nog samen met de technische commissie over het huidige afhangreglement wat wellicht nog op enkele punten moet worden aangepast.
 
Download bestand