Weekeind 2 van de najaarscompetitie

02 oktober 2021

Competitiedag 2 Najaar Competitie.

Na een 5-1 nederlaag in boekel gingen de heren 1 (zaterdag) voor ere herstel thuis tegen de witte scharen uit Schaijk. Maar dat ging geen makkelijk verhaal worden. Er moesten namelijk 3 invallers geregeld worden en dat ook nog tegen de schare die hun scharen geslepen hadden omdat dit hun eerste wedstrijd van het seizoen was. Om de toon te zetten mocht Rick Oudenhoven de toon zetten die toch bekend staan om zijn mooie enkelhandig backhand. Maar in de eerste set probeerde hij het wel maar zijn tegenstander uit Schaijk had overal antwoord op en trok dan ook uiteindelijk aan het langste eind met een 6-2 score. Maar in de tweede set waren de twee spelers meer aan elkaar gewaagd en het bleef dan ook gelijk opgaan. Maar na wat kleine foutjes en mooie punten van de tegenstander. voorkwam hij een beslissende derde set en won de set en de wedstrijd met 6-4 en bracht de heren uit Schaijk op een 1-0 voorsrong. Als tweede ging Pim Oude Elferink de baan op en kwam tegen een sterke tegenstander maar in de eerste set was daar niet veel van te merken. En hij gaf dan ook goed tegenstand het werd een spannende met mooie slagenwisselingen en goed uitgespeelde punten. Maar de tegenstander bleef net wat koeler en pakte de set met 6-4. En dit leek ook wel een breekpunt bij Pim leek het verzet gebroken en de tegenstander ruikte bloed en won de tweede set met 6-1. En zette de stand op 2-0   Nu was het de beurt aan René Verhoeven om nog hoop te brengen op een overwinning en dat liet hij ook in de eerste set met goed spel gaf hij idee aan de tegenstander dat er niks te halen vandaag. En speelde de tegenstander weg met een 6-2 overwinning. Maar de tegenstander liet het er niet bij zitten en na een verandering van speelstijl draaide hij heel snel de wedstrijd om en pakte hij de tweede set met 6-1 er werd dus voor het eerst in deze ontmoeting een derde en beslissende set gespeeld. Daar ging het aan het begin lang gelijk op. Maar uiteindelijk trok de tegenstander toch aan het langste eind.   Er was geen overwinning meer mogelijk maar ze gingen wel voor het gelijke spel en voor vervanger Chris Koenen de eer om de eerste stap te zetten voor dat gelijkspel. In een aantrekkelijk gelijk opgaande eerste set met mooie punten over en weer. Moest Chris helaas ook aan het kortste eind trekken de set werd 6-3 de tweede set leek heel veel op de eerste set en ook hier moest bleek de tegenstander net iets sterker te zijn. De stand werd dus op een onoverbrugbare 0-4 gestaan.  Na wat hersteldrankjes (HJ) gingen Rick en Pim op jacht naar dat ene puntje om de stand toch wat dragelijker te maken in een dubbel waar vooral de eerste set het  service geweld de wedstrijd maakte niet verwonderd dat de stand in een tiebreak veranderde maar ook nu was het geluk niet aan de juiste zijde. Het werd 7-3 ook in de tweede set waren de services de overhand een breakje was genoeg om er 6-4 te maken en dat bleek helaas voor de tegenstander te zijn wat uiteindelijk ook de beslissing in de wedstrijd het werd dus 5-0   Op naar het laatste duel om in ieder geval nog de eer te redden gingen vervangers Chris en Frits op naar dat ene puntje. Het werd een potje van uiterste in de eerste set waren ze aan elkaar gewaagd en besliste èèn breakje de set in het voordeel van de gasten uit Schaijk het werd 4-6 in de tweede set kwamen chris en frits knap terug en waren duidelijk de betere en wonnen die set met 6-2. Een beslissende tiebreak moest beslissing brengen en daar waren de gasten net iets scherper en wonnen de tiebreak met 10-0. En zo werd het een teleurstellende nederlaag maar uit de wandelgangen heb ik gehoord dat de tegenstanders in de derde helft niks meer te vertellen had.

’t Slotje2 -Rodhe 1              1-5
Boekel 2-Rodhe 1                 6-0                                                                                             Rodhe2-Arcen1                     6-0
Venray 1-Rodhe 2               4-2
Rodhe 3-Venlo 4                 2-4