TC Rodhe Verslag 1e Competitieweekend

18 september 2020

Eerste competitiedag Competitie 2020

Eindelijk was het zover. Na een lastige coronatijd startte zaterdag 12 september de eerste competitiedag van de Competitie 2020.

Voor ons eerste herenteam begon de strijd in Helmond tegen Carolus. Na uitleg van de coronaregels konden de wedstrijden beginnen. En werd er gestart met de vier Single partijen.

De eerste die het strijdtoneel betrad was Tom van der Weiden. Hoewel Tom tegen een op papier betere speler speelde, bood hij veel weerstand. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen, maar helaas was dat niet genoeg. Tom verloor de partij in twee sets met 6-3 6-3.

Na de eerste nederlaag was het aan Joost de Boer om de stand op 1-1 te zetten. Een spannende eerste set, die Joost helaas verloor. Ook in de tweede set was de tegenstander te sterk. Joost moest uiteindelijk het onderspit delven met 7-5 6-2.

Nu was het aan Tom Peeters. Tom kon er nog voor zorgen dat de kans op de overwinning niet verkeken was. De eerste set werd vrij kansloos verloren. Maar Tom liet zijn hoofd niet zakken, won de tweede set en sleepte er een derde set uit. Het werd een spannende set en het kantelpunt in de wedstrijd. Tom wist de overwinning eruit te slepen met 2-6 6-4 7-5.

Met een 2-1 achterstand was het aan Micha Saalmink om de stand gelijk te trekken. In een gelijk opgaande strijd in 3 sets kwam hij de snelle break in de derde set niet meer te boven. Micha verloor met 6-4 3-6 6-2.

Nu de overwinning er niet meer in zat gingen ze vol voor het gelijkspel met de dubbels. Tom Peeters en Joost speelde de eerste dubbel. Maar Tom en Joost kwamen een ijzersterk duo tegen. Een duo dat bijna geen fouten maakte. Een overwinning zat er daarom vanaf het begin af aan helaas niet in. Flink gestreden, maar helaas verloren Tom en Joost met 6-3 6-2.

Nu was het aan Tom van der Weiden en Rob Olthoff. Aan Tom en Rob de taak om de dag goed af te sluiten met een overwinning. Dat deden ze. En hoe. Ze lieten de tegenstanders meteen weten dat er niks te halen viel. Ze tikte de tegenstanders weg en wonnen de laatste wedstrijd van de dag met 6-1 6-0.

Door de winst in de laatste partij werd de eindstand 4-2 in het voordeel van Carolus.