Belangrijk: Extra keuze lidmaatschap nav ALV Vrijwilligersbeleid

28 november 2021

Beste Rodhenaren,

Deze maand hebben 2 bijzondere ALV's plaatsgevonden omtrent het vrijwilligersbeleid en een mogelijke extra optie in het lidmaatschap om het vrijwilligerswerk af te kopen.

3 jaar geleden zijn we met het vrijwilligersbeleid gestart, waarin het uitvoeren van minimaal 2 dagdelen vrijwilligerswerk vast onderdeel werd van het lidmaatschap. 
Hoofddoelstelling daarvan is het verder verbeteren van binding met onze leden, door vaker openstellen van de kantine en meer handen om het park te onderhouden en activiteiten te organiseren. 

De invoering van het vrijwilligersbeleid werd door verreweg het grootste deel van de leden omarmd (ongeveer 90% voert zijn of haar taken uit).
Echter is er ook een kleine groep die hier niet welwillend tegenover staat, om deze groep een extra optie geven en om het huidige vrijwilligersbeleid verder te versterken hebben we in de ALV een extra lidmaatschap / mechanisme voorgesteld. 
Dit lidmaatschap is in beide ALV's met een grote meerderheid aangenomen.

Het additionele lidmaatschap / mechanisme werkt als volgt:

- Voor senioren komen er 2 lidmaatschappen
1. Lidmaatschap inclusief 2 dagdelen vrijwilligerswerk - €135,-
2. Lidmaatschap exlcusief 2 dagdelen vrijwilligerswerk - €270,-

- De volgende groepen zijn uitgesloten van vrijwilligerswerk en kunnen dus gewoon het huidige lidmaatschap van €135,- behouden. Overigens doet een deel van onderstaande groep uit vrije beweging vrijwilligerswerk, ga zo door!

1. Sponsorleden (vanaf €200,- per jaar (bordsponsor), interesse? stuur mail naar [email protected])
2. Studentleden
3. Zomerchallengers 
4. Rustende leden
5. Leden vanaf 67 jaar (jaar waarin je 67 wordt ben je vrijgesteld)

- Op dit moment heeft elk senior lid een lidmaatschap inclusief vrijwilligerswerk, wil je dit omzetten? Stuur dan een mail voor 12 december naar [email protected] 

- Bij het lidmaatschap inclusief vrijwilligerswerk houden we alles goed bij, mocht aan het eind van het jaar blijken dat je 1 of beide dagdelen niet hebt uitgevoerd dan wordt er aan het einde van het jaar een extra factuur gestuurd (1 dagdeel €65,- en 2 dagdelen €135,-).
- Op deze manier zorgen we ervoor dat de grote groep vrijwilligers niet aan het begin van het jaar €270,- moet betalen en het later terugkrijgt. We willen deze leden juist belonen en niet extra laten betalen.

- Mocht een bardienst komen te vervallen door slecht weer, telt deze gewoon mee als vrijwilligersdienst
- Kun je niet tijdens bardienst? Regel zelf iemand anders (lid Rodhe) via de KNLTB CLUB app.
- Er worden meer onderhoudsdagen gepland
- Als er geen bardienst is, rapporteer dit door een mail te sturen naar [email protected]
- Voor vragen omtrent vrijwilligerswerk stuur een mail naar [email protected]

We hopen natuurlijk dat net als nu zoveel mogelijk leden vrijwilligerswerk blijven doen om zoveel mogelijk binding te blijven creëren. 
Samen maken we de vereniging zo mooi als die is en daar moeten we voor blijven gaan!

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur

Nieuwscategorieën